top of page

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Ownwell®-siivousmenetelmä

 

MIHIN MENETELMÄN PUHDISTUSTEHO PERUSTUU?

Puhdistusteho perustuu puhdistettuun veteen ja turvallisiin mikrobeihin. Puhdistetusta vedestä on poistettu mm. kalsium- ja magnesiumsuolat ja metallit, joten vesi ei jätä jäämiä, ja sitoo likaa hyvin. Mikrobit tuottavat entsyymejä, jotka pilkkovat likaa.

 

SOVELTUUKO MENETELMÄ YHDISTELMÄKONEISIIN?

Kyllä. Vedenpuhdistuslaitteiden Ownwell® PRO sarja tuottaa vettä 250 litraa tunnissa ja riittää sekä pyykinpesuun että yhdistelmäkoneisiin. Ownwell® SMART tuottaa vettä hitaammin, mutta lisäsäiliön avulla yhdistelmäkoneen täyttö onnistuu.

 

SOVELTUUKO MENETELMÄ KAIKILLE LATTIAMATERIAALEILLE?

Kyllä. Menetelmä sopii kaikille vettä kestäville pinnoille.

 

SOVELTUUKO MENETELMÄ TEKSTIILIMATTOJEN PESUUN?

Kyllä. Menetelmän käytöstä tekstiilipinnoille on hyvät kokemukset. Tekstiilipinnoille ei jää kemikaalijäämiä, eikä kalkki- tai muita mineraalijäämiä.

 

TEHOAAKO MENETELMÄ RASVALIKAAN?

Menetelmä tehoaa hyvin normaalin rasvalikaan, kuten ihorasvaan. Vaikutusaika ja laadukas mikrokuitu auttaa rasvaliassa. Säännöllisellä käytöllä estetään lian pinttyminen.

 

TEHOAAKO MENETELMÄ KALKKISAOSTUMIIN?

Puhdistettu vesi itsessään vähentää kalkin kertymistä, koska sitä ei tuoda siivotessa lisää pinnoille.

Vedenpuhdistuslaitteisto poistaa vesijohtovedestä kalkin. Opastuksessa käydään läpi vedenkäytön minimointi. Tarpeetonta pintojen kastelua tulee välttää, pinnat on kuivattava ja lopuksi pyyhittävä puhdistetulla vedellä. Tämä vähentää kalkkisaostumien muodostumista. Kalkkisaostumien poisto happamalla siivouskemikaalilla on huoltotoimenpide.

 

MITEN ERITETAHRAN POISTO TAPAHTUU?

Eritetahran poisto on ns. erikoistoimenpide ja se tehdään kohteen hygieniaohjeiden mukaan. Desinfiointiaineita käytettäessä, voidaan pinnalle lopuksi tuoda turvallista Ownwell®-liuosta.

 

MITEN MENETELMÄ POISTAA HAJUJA?

Ownwell®-menetelmä on säännöllisesti käytettynä osoittautunut erittäin tehokkaaksi poistamaan mikrobien tuottamia hajuja.

 

MITEN PITKÄÄN VALMISTA LIUOSTA VOI KÄYTTÄÄ?

Puhdistetusta vedestä ja mikrobipuristeesta valmistetun liuoksen käyttöaika on noin 3 kuukautta.

 

PYSTYYKÖ MENETELMÄN KANSSA KÄYTTÄMÄÄN MUITA AINEITA SAMANAIKAISESTI?

On tärkeää, että ylläpitosiivous tehdään kemikaalittomasti ja myrkyttömästi Ownwell®- menetelmällä. Erikoissiivouksessa voi harkintaa käyttäen turvautua perinteisiin kemikaaleihin.

 

TOIMIIKO SIIVOUSTEKSTIILIEN PESU OIKEASTI ILMAN PYYKINPESUAINETTA?

Kyllä. Ownwell® PRO -sarjan vedenpuhdistuslaitteet kytketään pyykinpesukoneeseen. Teknologian ansioista pyykinpesussa ei tarvitse käyttää lainkaan pyykinpesuainetta, kun pesulämpötilat ovat yleisten ohjeistusten (min 75 C) mukaisia. Siivoustekstiileistä tulee erittäin puhtaita ja rakkaita.

 

ONKO MENETELMÄ YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN?

Kyllä. Menetelmä on 100 % kemikaaliton ja myrkytön. Menetelmään kuuluvan vedenpuhdistuslaitteiston kaikki komponentit ovat kierrätettäviä, eikä vedenpuhdistuksessa tarvita kemikaaleja missään vaiheessa.

 

ONKO MENETELMÄN KÄYTÖSSÄ JOTAIN RAJOITTEITA?

Menetelmä on suunniteltu ylläpitosiivoukseen. Menetelmää ei ole suunniteltu tahranpoistoon, vaikka joihinkin tahroihin se tehoaa hyvin.

 

KORVAAKO MENETELMÄ DESINFIOINTIAINEET?

Ei. Menetelmä ei korvaa desinfiointiaineita.

 

MITEN MENETELMÄ YKSINKERTAISTAA SIIVOUSTA SIIVOOJAN NÄKÖKULMASTA?

Valmistelevan työn osuus pienenee, koska kemikaalien annostelu jää pois. Työ yksinkertaistuu myös siksi, että siivooja voi käyttää yhtä ainetta kaikkiin pintoihin. Tästä syystä värikoodausta ei tarvita. Lisäksi kemikaaleilta suojautuminen tulee tarpeettomaksi.

 

ONKO MENETELMÄ KOTIMAINEN?

Menetelmä on kehitetty Suomessa ja sille on myönnetty useita patentteja. Yhtiömme on kotimaisessa omistuksessa.

 

Mikrobipuristeet

 

MITEN MIKROBIPURISTE TOIMII?

Puriste liotetaan puhdistettuun veteen, jossa itiömuodossa olevat mikrobit aktivoituvat.  Vedestä on poistettu mm. klooriyhdisteet.

 

MIKÄ ON MIKROBIPURISTEIDEN ANNOSTELUOHJE?

Mikrobipuristeiden annostelu on erittäin helppoa eikä yliannostelun vaaraa ole. Annosteluohje: yksi puriste sumutinpulloon, annostelupulloon, yhdistelmäkoneen puhdasvesisäiliöön tai 500 millilitraan vettä. Kemikaaleista poiketen mikrobit lisääntyvät, kun niillä on suotuisat elinolosuhteet. Kemikaalit sen sijaan laimenee isommassa vesimäärässä.

 

OVATKO MIKROBIPURISTEET TURVALLISIA?

Kyllä, mikrobipuristeen sisältämät bakteerikannat ovat elintarvikehyväksyttyjä ja ihmiselle turvalliseksi luokiteltuja.

 

Ownwell®-vedenpuhdistuslaitteet

 

MITÄ VEDESTÄ PUHDISTETAAN?

Vedestä puhdistetaan virukset, bakteerit, kalsium- ja magnesiumsuolat sekä muut epäpuhtaudet. Lopputuloksena on vesi, joka ei jätä jäämiä.

 

MITÄ VAATIMUKSIA LAITTEIDEN ASENNUKSEEN LIITTYY?

Pro sarjan laitteissa on sähköliitäntä 230V (virrankulutus max 420–1500W), 1,5 metrin johto ja maadoitettu pistotulppa. Laitteet vaativat kylmävesiliitännän, tuloputki min 12 mm (tilassa mahdollisesti jo oleva pesukoneliitäntä on toimiva ratkaisu). Lisäksi tilassa tulee olla lattiakaivo ja tilan oltava pakkaselta suojattu.

 

Smart -laitteisto tarvitsee tilan, jossa on vesipiste viemäröinteineen. Sähköliitäntää laite ei tarvitse.

 

Mini -laitteisto ei tarvitse vesiliitäntää, mutta normaalin 230V pistorasian

 

MITEN LAITETTA HUOLLETAAN?

Kaikki laitteet ovat asiakkaille huoltovapaita.

 

MISTÄ TIETÄÄ, ETTÄ VEDENPUHDISTUSLAITTEISTO TUOTTAA PUHDASTA VETTÄ?

Laitteiden tuottama vesi on erittäin puhdasta. Kaksi erillistä laboratoriota on analysoinut laitteista otettuja vesinäytteitä akkreditoiduilla menetelmillä. Toimitamme laitteen mukana TDS-mittarin, jolla veteen liuenneita aineita voidaan mitata.

 

MITÄ INVESTOINTEJA MENETELMÄN KÄYTÖÖNOTTO EDELLYTTÄÄ?

Tarvittava Ownwell®-vedenpuhdistuslaitteisto sekä mikrobipuristeet sisältyvät edulliseen kuukausihintaan. Menetelmän käyttöönotto ei edellytä investointia uusiin työvälineisiin tai pyykinpesukoneeseen, mikäli ne ovat kunnossa. Palveluumme kuuluu nykyisten välineiden ja pesukoneen kunnon arviointi.

vedenpuhdistuslaite
puristeet
menetelmä

KUINKA VOIMME AUTTAA?

Löysitkö vastauksen kysymykseesi? Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Ole yhteydessä meihin, vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kerromme lisää kemikaalittomasta Ownwell®-menetelmästä.

bottom of page