top of page

TARINA

Timo Kaarlela ja Mikko Haapsaari olivat jo lapsena uteliaita ja toimeliaita poikia. Koulun ohessa Kaarlela ansaitsi tuloja taikurina ja Haapsaari keräsi pulloja, koska ei halunnut pyytää rahaa vanhemmilta.

 

Varhain alkaneen yrittäjäuran ohessa Kaarlela opiskeli kasvatustieteitä ja toimi hyvinvointivalmentajana. Haapsaari puolestaan opiskeli kokiksi ja sen jälkeen siivousteknikoksi. Yrittäjinä heillä on mittava ura siivousalalla. Kaarlelalla on ollut oma puhtausalan yritys yli 10 vuotta ja Haapsaarella jo 30 vuotta. 

He tapasivat vuonna 2017 Business Network International -tapahtumassa. Kaarlelaan teki vaikutuksen, kun Haapsaari esittäytyi villakoirakuiskaajaksi. Yhteinen mielenkiinnon kohde löytyi heti, kun tuli puheeksi, kuinka siivousalan saisi muutettua turvallisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Siivousalan yksi suurimmista ongelmista on myrkylliset siivouskemikaalit.

Kaarlela ja Haapsaari ovat kumpikin kiinnostuneita uusista vaihtoehdoista, joilla siivouksesta tulee turvallisempaa ja yksinkertaisempaa siivoojille ja tilojen käyttäjille. Molemmat olivat jo aikaisemmin tutustuneet mikrobien hyötyihin hyvinvoinnin kannalta.

 

Luettuaan alan tutkimuksia he kiinnostuivat mikrobien hyödyistä myös siivouksessa, mutta he eivät olleet tyytyväisiä niihin perustuviin siivousaineisiin johtuen aineiden sisältämistä

kemikaaleista. He päättivät kehittää oman menetelmän, joka olisi myrkytön ja kemikaaliton ja takaisi sen, että mikrobit todellakin ovat toimintakykyisiä, kun niillä siivotaan.

 

Elokuussa 2018 he perustivat Green Berry Oy:n ja siivousmenetelmä nimettiin Ownwelliksi kuvaamaan puhdistettuun veteen ja eläviin mikrobeihin perustuvaa innovaatiota, jonka tekee ainutlaatuiseksi mikrobiologian ja kemikaalittomuuden yhdistäminen.

 

Kuten monella yrittäjällä, ensin tulee muutamia mutkia ja uskonpuutekin saattaa pilkahtaa. Kunnes etsimisen, tutkimisen, testauksen ja lukuisten tutkijoiden ja asiantuntijoiden avulla sekä Business Finlandin rahoituksella asiat ovat loksahdelleet paikoilleen.


“Nyt tuotekonseptimme on kunnossa ja sen takana voi seistä. Työ tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa kuitenkin jatkuu koko ajan”, sanoo Kaarlela. Suomen markkinoiden lisäksi he tähtäävät tosissaan kansainvälisille markkinoille.

 

Kaarlelalla ja Haapsaarella on isot perheet. Omien lastenkin takia he pyrkivät suhtautumaan

tulevaisuuteen myönteisen toiveikkaasti.

 

“Ihmisen tarkoitushan on, että aina muutetaan maailmaa pikkusen paremmaksi kuin miten sen on itse vastaanottanut. Haluan tehdä töitä sellaisen asian parissa, joka on osa ratkaisua eikä osa ongelmaa. Minua inspiroi mahdollisuus vaikuttaa myönteisesti lukemattomien ihmisten arkeen”, sanoo Kaarlela.

TEE VASTUULLINEN VALINTA

Kynnys kemikaalittomaan siivoukseen on matalampi kuin uskotkaan. Tarjoamme valmiin palvelukonseptin, joka sisältää kaiken Ownwell®-menetelmän käyttöön ottamiseksi.

bottom of page