top of page
ownwell_paulig_paahtimo.jpg

PAULIG

Pauligin Vuosaaren hiilineutraalissa paahtimossa otettiin vuonna 2022 toukokuun alussa käyttöön uusi, täysin luonnonmukainen Ownwell®-siivousmenetelmä.

”TUKEE PAULIGIN TAVOITTEITA” 

Paulig ja Ownwell yhteistyöhön.

ownwell_paulig.jpg

Myrkytön ja kemikaaliton menetelmä tukee Pauligin tavoitetta vähentää ympäristövaikutuksia ja lisätä henkilöstön työhyvinvointia. Ownwell on ylpeä saadessaan lisäarvottaa Pohjoismaiden vanhimman alan toimijan toimintaa - Paulig aloitti kahvin paahtamisen jo vuonna 1904.

 

Elintarvikekäyttöön hyväksytty

 

Kotimainen puhtausalan innovaatio, Ownwell-menetelmä, puhdistaa kaikki toimistotilat pelkän puhdistetun vesijohtoveden ja siihen lisättyjen mikrobien avulla. Menetelmässä käytetyt Bacillus-suvun mikrobilajit ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä ja ihmisille turvallisia. Ilmastoneutraalille Ownwell-menetelmälle on myönnetty patentteja ja hyödyllisyysmalleja. Ownwell-menetelmässä puhdistettuun veteen lisätään puriste, joka sisältää satoja miljoonia hyviä mikrobeja. Puhdistetun veden kanssa mikrobit muodostavat 100-prosenttisesti kemikaalittoman puhdistusliuoksen.

 

Puhdas ympäristö 350 työntekijälle

 

Siivous on oleellinen osa työturvallisuutta, jonka kehittäminen on Pauligilla koettu arvokkaaksi. Uusi innovatiivinen siivousmenetelmä varmistaa paahtimon 350 työntekijälle puhtaan työympäristön, joka suojaa siivouskemikaalien altistuksilta ja ikäviltä hajuilta.

 

Molekyylimikrobiologian dosentti Elina Roine Helsingin yliopistosta sanoo:

– Tutkimukset viittaavat siihen, että perinteiset, kemikaaleihin pohjautuvat siivousmenetelmät heikentävät puhdistuskemikaaleille altistuvien ihmisten puolustuskykyä. Lisäksi voimakkaat siivouskemikaalit poistavat paitsi haitallisia mikrobeja myös ympäristön normaalimikrobistoa, jolle altistumisen on osoitettu olevan ihmiselle hyödyllistä.

 

Ownwell-menetelmä tukee myös omalta osaltaan THL:n kansallista sisäilmaohjelmaa, koska se pitää sisäilman puhtaana ja myrkyttömänä.

TEE VASTUULLINEN VALINTA

Kynnys kemikaalittomaan siivoukseen on matalampi kuin uskotkaan. Tarjoamme valmiin palvelukonseptin, joka sisältää kaiken Ownwell®-menetelmän käyttöön ottamiseksi.

bottom of page