top of page

Omnian laboratorioalan opiskelijat mukana Ownwell-menetelmän kehitystyössä

Omnian laboratorioalan opiskelijat ovat olleet mukana kehittämässä kemikaalitonta siivousmenetelmää vuodesta 2018 alkaen yhdessä Ownwell Oy:n kanssa. Opiskelijoiden lisäksi projektissa on ollut mukana Omnian laboratorioalan opettaja Petra Gynther, Helsingin yliopiston tutkija Elina Roine sekä Omniasta valmistunut laboranttiopiskelija Moustafa Moustafa.Projektin tavoitteena oli opiskelijoiden osalta auttaa tuotteen kehittelyssä ja testaamisessa sekä laboratoriossa, että kenttätutkimuksissa. Opiskelijoiden tehtäviin on kuulunut tuhansien näytteiden otto, analysointi sekä menetelmien toimivuuden testaaminen eri ympäristöissä. Esimerkiksi analyysien avulla on tutkittu tuotteen sisältämien mikrobi-itiöiden itämistä erilaisissa olosuhteissa ja mikrobilajien tunnistamista. Projektissa havaittiin muun muassa kuinka mikrobien käyttäminen siivouksessa yhdessä mikrokuitupyyhkeen kanssa vähentää pinnoilla elävien haitallisten mikrobien kasvua.


Yhteistyö toi menetelmälle kolme patenttia

Luodut siivousmenetelmät ovat tuoneet Ownwell -menetelmälle kolme patenttia. Opiskelijat ovat kokeneet työn merkitykselliseksi, tekeminen on ollut mielekästä sekä kehitystyötä on tehty avoimin mielin ja innostuneesti. ”Mahdollisuus tehdä tällaista yrityksen ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä on ollut todella hienoa ja kuten nyt voimme todeta, se johtaa parhaimmillaan uusiin patentteihin”, toteaa Green Berry Oy:n Timo Kaarlela.


Yhteistyö on ollut antoisaa, vaikka sitä lähdettiin toteuttamaan pienellä budjetilla. Omnia tarjosi prosessiin apua, jonka avulla projektia on päästy toteuttamaan kustannustehokkaasti. Projektin aikana on myös laskettu hiilipäästöt ja ilmastovaikutus menetelmässä on positiivinen. ”Oppilaitokselle tällainen yhteistyö on ollut antoisaa ja tärkeintä meille on ollut opiskelijoiden saama työkokemus, oppiminen ja heidän opintojensa eteneminen projektin myötä,” toteaa Gynther.
Tiedustelut:


Ownwell

Timo Kaarlela CEO

+358 44 525 6530


Comments


bottom of page