top of page

Helsinki-Ravintolat siivoaa ilman kemikaaleja ja tarjoaa työtä osatyökykyisille

Vastuullisuus on tekoja. Näin ajatellaan helsinkiläisessä ravintolayhtiössä, jota luotsaa Anders Löfman. Yrityksen vastuullisuusajattelussa panostetaan toiminnan ekologisiin, taloudellisiin ja sosiaalisiin vaikutuksiin. Yhteiskuntavastuun kantamisessa yrityksen kumppanina toimii työllistymispalveluita tarjoava Live, jonka toiminnan ytimessä on auttaa organisaatioita rakentamaan ja ylläpitämään monimuotoisia työyhteisöjä.Helsinki-Ravintolat on seitsemästä yhtiöstä koostuva perheyritys, johon kuuluvat suositut töölöläiset klassikkoravintolat Kuu, Carelia, Kuukuu ja Café Tintin Tango sekä Viinibaari Apotek Kampissa. Yrityskokonaisuuteen kuuluvat myös Hotel Finn sekä viinin maahantuontiyhtiö Carelia Wines. Ravintoloissa on yhteensä noin 450 asiakaspaikkaa ja hotellissa on 37 huonetta. Nopeasti soljuvien asiakasvirtojen tiloissa puhtaus on puoli ruokaa.


Kemikaaliton puhdistus on vastuullinen valinta

Live ja Helsinki-ravintolat solmivat sopimuksen Ownwell-puhdistusmenetelmän toimittamisesta toukokuussa 2021. Live tuottaa Helsinki-ravintoloille kemikaalittomat puhdistusaineet sekä pesee siivoustekstiilit omassa pesulassaan.


Kyseessä on 100% kemikaaliton, ympäristöystävällinen menetelmä, joka perustuu puhdistettuun veteen ja probiootteihin. Menetelmä sopii kaikille pinnoille ja kaikille ihmisille, sillä puhdas vesi ei allergisoi käyttäjiään.


  • Korkealaatuisesta hygieniatasosta huolehtiminen on meille itsestään selvä osa arkea. Myös henkilökuntamme hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kuuluvat yrityksemme arvoihin. Siksi olemme siirtyneet kokonaan kemikaalittomaan ylläpitosiivoukseen ja siivoustekstiilien pesuun, Löfman perustelee menetelmän käyttöönottoa.


Työtä osatyökykyisille

Kuntoutus-, valmennus- ja työllistymispalveluita tarjoavassa Livessä ajatellaan, että jokaisella on oikeus merkitykselliseen työelämään. Valitsemalla kemikaalittoman puhdistusmenetelmän, yritykset samalla auttavat yhteiskuntaa Liven yksilöasiakkaita, osatyökykyisiä ja kuntoutujia, työllistämällä.


Puhdistusmenetelmän ympärille muodostuu monipuolisia työtehtäviä.

  • Liven omassa vedenpuhdistamossa vedestä poistetaan kaikki kaikki siivousta haittaavat mineraalit, kuten kalkki. Veteen liuenneista ainesta kertoo veden sähköjohtavuus. Normaalissa hanavedessä tämä lukema voi olla esimerkiksi 180, kun taas puhdistetussa vedessä nolla, Liven palvelumyynnistä vastaava Harri Poikolainen – Yksilöasiakkaamme toteuttavat vedenpuhdistuksen ja pullottavat veden. Vesipulloihin lisätään mikrobipuriste, joka sisältää satoja niin sanottuja hyviä mikrobeja, Poikolainen taustoittaa.

  • Liven yksilöasiakkaat huolehtivat lisäksi Helsinki-ravintoloiden siivoustekstiilien puhdistuksesta omassa – Suomen ainoassa – kemikaalittomassa pesulassa sekä kuljettavat tuotteet ja puhtaat siivoustarvikkeet ravintoloihin.

Tukea tarvitsevat ihmiset integroituvat työn kautta osaksi yhteiskuntaa ja saavat elämäänsä rytmiä, rutiineja ja merkitystä. – Helsinki-ravintoloiden vastuullisuusideologiaan kuuluu tasa-arvoinen työelämä kaikille. Meille on suuri ilo ja kunnia olla mukana tekemässä yhteiskunnallista hyvää tämän yhteistyön kautta, Löfman sanoo

Comments


bottom of page